Bebekler ve Uyku Saatleri

Bebekler ve Uyku Saatleri

Bebekler ve Uyku Saatleri

 Bebekler İçin Uyku Çok Önemlidir

 Bebeklerin gelişimi açısından en önemli konulardan bir tanesi uykuları olmaktadır. Biliyorsunuz ki bebeklerin düzenli uykuları yoktur, fakat genel anlamda sabah çok erken saatlerde kalkabiliyorlar ve daha sonra tekrar uyuyorlar ve daha sonrasında ise öğle saatlerine yakın kalkıyorlar ve tekrar uyuyorlar.

bebek

Bebekler ve uyku saatleri çok düzenli değildir. Bebekler genellikle birkaç saat uyuyup kalmaktadır ve annesini emdikten sonra tekrar uykuya dağılmaktadır. Bebekler için uyku her şeydir. Bir döneme kadar tek işleri annelerini emmek ve uyumak olmaktadır. Ne kadar çok uyuyabilirlerse bebekler için o kadar iyi olmaktadır.

bebekler-ve-uyku

Bebeklerin İşi Uyumak ve Annelerini Emmek

  Hayattaki herkesin bir görevi vardır. Bebeklerin görevi ise uyumak ve uyandıklarında annelerini emmektir. Bazı anneler bebeklerinin onları emmediği konusunda çok şikâyetçi olmaktadır, fakat bebekler içgüdüsel olarak kendilerini rahat hissettikleri zaman annelerini emerler veya uykuya dalarlar.

bebeklerde-uykusuzluk

Bebekler ve uyku saatleri arasındaki ilişki gerçekten normal insanlardan ve çocuklardan çok farklıdır. Bu sebeple bir döneme gelene kadar anneler ve babalar uykusuz kalabilmektedir, çünkü bebekleri ne zaman uyanırsa, anne veya babanın mutlaka kalkıp bebeğe bakmaları gerekmektedir.

bebeklerde-uyku-duzeni

Bırakın Bebekleriniz İstedikleri Kadar Uyusunlar

 Bebekler için uyku gerçekten çok önemlidir. Bu yüzden bırakın istedikleri kadar uyusunlar. Bebekler ne kadar çok uyursa aslında o kadar daha sağlıklı olmaktadır. Bebeklerin en önemli iki tane işi vardır, uyumak ve emmek. Bebekler ve uyku saatleri arasında olan ilişkiyi ancak anneleri anlayabilmektedir.

bebegin-uykusu

Bazı babalarda bebeklerinin bakımı konusunda çok bilgili olabiliyorlar ve bu da haliyle ne kadar iyi bir baba olacağını göstermektedir. Bebekleriniz çok fazla uyuyor ve kalktığında annesini emerek uykuya dalıyorsa, hiçbir şekilde endişelenmenize gerek yoktur, çünkü bunun sebebi bebeğin kendisini güvende ve rahat hissetmesidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ