5-11 Ay Arası Bebek Gelişimi

5-11 Ay Arası Bebek Gelişimi

BEBEK GELİŞİMİ

Özellikle ilk anne olan kadınların, anne olmanın verdiği heyecanla tedirginlikleri ve heyecanları başlamaktadır. Bebek doğumdan sonra nasıl beslenmeli, nelere dikkat edilmeli gibi soruların cevapları uzmanlar tarafından cevaplanmaktadır.

Bebeğin 1-5 Ay Arası Gelişim Evreleri

Doğumdan sonra ilk birinci ay bebeğin hareket yetenekleri fazla etkili değildir. Anne sesini rahatlıkla ayırt etmeye çoktan başlamaktadır bebek. Anne ile bebek arasındaki duygusal bağın oluşumunda doğumdan hemen sonraki dönem önem taşımaktadır.

bebek-gelisim-tablosu

İkinci ayda, yutma, yakalama, adım atma, arama refleksleri daha belirgin hale gelmektedir. Büyük cisimleri takip eder, anne babayı tanır ve seslere tepki verir. Bebek bu dönemde stresi tanır ve ebeveynler yüksek sesle kavga ederlerse bundan olumsuz etkilenebilmektedir.

Üçüncü ayda bebek, ellerini birleştirip kavrayabilmektedir. Kişileri ayırabilir. Ekşi gıda, yüksek ses gibi etkileşimlere yönelik mimik sağlayabilmektedir.

bebek-gelisimi-ve-sureci

Dördüncü ayda, artık destekle oturabilir ve başını dik tutabilmektedir. Yabancılardan korkmaya başlar ve yeni yüzlere daha dikkatli bakmaktadır.

Bebeğin 5-11 Ay Arası Gelişim Evreleri

5-11 ay arası bebek gelişimi sırasında, daha belirgin özelliklere rastlamak mümkündür, büyüdüğünü bu dönemlerden sonra hissedebilmektesiniz. Beşinci aydan itibaren bebek desteksiz oturmaya başlayabilir, püreli gıdaları çiğneyebilir. Yüzler arasında ayrım yapmaya başlar ve kendisine bakım yapan kişiye bağlanmaya başlar. Tanıdık bir yüz bebeği her zaman daha sakinleştirmektedir.

bebek-gelisimi

İki heceli sesler çıkarabilir, ismi ile seslenildiğinde tepkiler verir. 5-11 ay arası bebek gelişimi periyodunda, özellikle altıncı aydan sonra keyif almak için çeşitli yollar deneyerek oyun davranışlarına geçiş sağlar.

anne-ve-bebek

Yetişkinlerin yaptıkları hareketleri taklit etmeye başlar. Sekizinci aydan itibaren, birçok kelimeyi anlar, okunulan kitapları dinlemeye başlar. Sesli ifadelerle duygularını açığa vurur.

bebek-gelisimde-beslenme

Bebeğin günlük yaşantıdaki hallere ve aile bireylerine tepki vermesi 5-11 ay arası bebek gelişimi sırasında belirginleşmektedir. Bebek anne sütü aldığı sürece verilmeye devam edilmelidir. Bunun dışında 11. Aydan itibaren bebek; yumurta sarısı, meyve suyu, bebe bisküvisi, sebze püresi, çorba çeşitleri ile beslenebilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ