Yoğurtlu Havuçlu Patates Topları

Yoğurtlu Havuçlu Patates Topları

canımanne1

İyi günler hanımlar!

Bugün sizlere harika bir tariften bahsetmek istiyorum hanımlar. Ben bu tarifi çok sevdiğim bir arkadaşımdan aldım ve onun da en sevdiği tarifler arasında yer alıyor. Son zamanlarda hem 5 çayımızın hem de günlerimizin baş tacı olan bu hafif tarifi sizlerin de bilmesini istedim ve hemen yazımı yazmaya koyuldum. Hem hafif hem de yapımı kolay olan bu güzel atıştırmalığı gelin beraber öğrenelim.

canımanne3

Yoğurtlu havuçlu patates topları malzemeleri;

3 adet büyük patates,

1 adet büyük havuç,

1 büyük soğan,

5 yemek kaşığı sıvı yağ,

Karabiber,

Tuz.

Yoğurt için;

1 kâse yoğurt (çok sulu olmasın),

Tuz.

Üzeri için;

3 yemek kaşığı sıvı yağ,

Pul biber.

canımanne4

Yoğurtlu havuçlu patates topları yapımı;

Patateslerimizi yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.Yumuşamaya başlayınca suyunu süzüp, patateslerin kabukları soyuyoruz. Patatesleri bir kabın içine koyup soğumadan eziyoruz. Tavamıza sıvı yağımızı koyup içine minik minik doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız yumuşadığında içine havuç rendesini karıştırıyoruz ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz. Havuçlu karışımımızı, ezilen patateslerin üzerine ilave ediyoruz. Son olarak içine tuz ve baharatlarımızı ekleyip, güzelce yoğuruyoruz. Patatesli harcımızı ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avuç içerisinde yuvarlıyoruz. Şekil verdiğimiz havuçlu patates topları servis tabağına dizilip üzerine sarımsaklı kızdırılmış pul biberli yağ ve sarımsaklı yoğurt sosu gezdirilir. Vermiş olduğum ölçüler ile 5 veya 6 kişilik servise uygundur.

canımanne5

Patatesli tarifler arasında en sevdiğim olan bu tarif ile sizler de evinizdeki ziyafetlere renk katıp sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Patatesin her halini seven benim bile vazgeçilmezim haline geldi bu tarif. Evlerinizden bolluk bereket, sofralarınızdan da sevdiğiniz tatlar eksik olmaması dileği ile hanımlar!

canımanne7

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ