Ağlayan Çocuğa Nasıl Davranmalı

canımanne5

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın gelişimi sırasında üzerine eğilip uzunca vakit geçirmemiz gereken problemler olabilir. Çocuk gelişimi alanı oldukça geniştir ve bu alanda kendi sorunumuza dair bir çözüm muhakkak bulabiliriz. Bu alanda çocuklarımızda en çok rastlanan sorunlar şunlardır; yemek yememesi, uyumaması, her şeye ağlaması, yalan söylüyor olması, dağınık olması. Ben bu sorunların yalnızca birini çocuğumda görüyordum ve bu beni oldukça yıpratıyordu.

canımanne1

Çocuğum sürekli ağlıyordu ve artık istediklerini bu şekilde yaptırır olmuştu. Her ağladığında bir anne olarak benim de ne kadar üzüldüğümü tahmin edebilirsiniz. Ağlama nedenlerin çoğu ise oldukça gereksiz oluyordu. Ve ben artık başta verdiğim endişeli tepkileri veremez olmuştum çünkü bu artık bizim için gayet normal bir durum haline gelmişti.

canımanne2

İşler içinden çıkılmaz hale gelince bu sorunu nasıl çözebileceğime dair güzel bir araştırma yaptım ve sorunun bu hale gelmesinde benim payımın çok büyük olduğunu fark ettim. Öncelikle çocuklarımız istediği bir şeyi yaptırmak için ağlıyorsa bu yaptığının ne kadar yanlış olduğunu ona söylemeliyiz ki umursamayacaktır. Daha sonrasında ne kadar ağlarsa ağlasın o istediği şeyi bu şekilde alamayacağını söylemelisiniz. Yine aynı şekilde devam ediyor olacaktır. Sizde bu durumda hiçbir şekilde tepki vermeden donuk bir surat ifadesiyle yanında durun. Yaptığının işe yaramadığını fark edecek, ağlama krizi belli bir süre sonra yorulduğu için bitecektir.

canımanne3

Yanlış yaptığını bildiği halde ağlamaya devam eden çocuk ilgilenilmediğinde ve istediğini bu şekilde alamadığında bir yerden sonra pes edecektir. Evet katılıyorum sizlere oldukça zor bir süreç ve anlattıklarımı uygulamak da oldukça zor ama bir şekilde bu hoş olmayan durumu üzerimizden atmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım sizler de ağlayan çocuğa nasıl davranmalı yazımı beğenirsiniz ve çocuğunuzun bu sorununu bu şekilde sonlandırırsınız.

canımanne4

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ