Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Milletçe sıklıkla tükettiğimiz ve artık bizler ile özdeşleşen içeceğimiz olan çay herkes tarafından sevilerek içilmektedir. Sabah, öğlen, akşam usanmadan tükettiğimiz çayı bazen çeşitli aksilikler nedeni ile dökebiliyoruz. Ve bir çoğumuz meydana gelen çay lekesi ile nasıl baş edeceğini bilemiyor. Çay lekesi nasıl çıkar? diye düşünüp duruyor! Burada önemli olan leke döküldüğü yere nüfuz etmeden müdahale etmektir. Temizleme amacıyla temiz bir bez tercih edilmeli veya kağıt havlu kullanılmalıdır. Lekeye müdahale etmek için renkli veya desenli bez kullanmak yerine beyaz bir bez kullanılmalıdır. Aksi taktirde çay lekesinin üzerine bir diğer lekeyi de dahil etmiş oluruz.

canım anne-5

Leke çıkartma işlemi uygulanırken öncelikle lekenin daha az olduğu alanlardan başlayıp, lekenin daha fazla olduğu alanlara doğru ilerlemeye dikkat etmeliyiz. Bu şekilde hareket etmediğimiz zaman lekenin yayılmasına sebep olabiliriz. Bu da bizim işimizi oldukça zorlaştırır. Çay lekesini ortadan kaldırmak için yapılması gereken ilk müdahale beyaz sabun ile lekenin üzerinden geçip ıslaklığını almaktır. Beyaz sabun yerine bulaşık deterjanı veya renkli sabunlar kullanırsanız işlem yaptığınız alana sabunların renklerinin geçmesine sebep olursunuz.

canım anne-4

Çay lekesi olan yeri çitileyerek çıkartmaya çıkarmamalıyız. Böylece lekenin daha büyük yerlere yayılmasını önleyebilirsiniz. Çay lekesini çıkartmak için uğraştığınızda olumlu bir sonuç alamadıysanız sirke ile çıkartmayı denemelisiniz. Çünkü sirke lekenin daha çabuk çıkmasını sağlayacaktır. Yine sirkemizi lekeli bölgeye uygularken temiz ve beyaz bir bez tercih etmeliyiz. Her durumda lekemize başka bir rengin veya lekenin bulaşmasını engellemeliyiz.

canım anne-2

Bu püf noktaları ile evimizdeki çay lekelerini derinlemesine temizleyebiliriz. Harfi harfine uyguladığımız zaman kesin sonuç alacağımız bu yöntemler sayesinde büyük bir derdi ortadan kaldırmış olacağız. Böylelikle çaylarınızı sevdiklerinizle gönül rahatlığı ile içebilirsiniz. Çaylarınız dökülse bile sizi telaşa sokmasın! Uygulayacağınız işlemler sayesinde lekeden eser kalmayacaktır. Sizler de bu veya bunun gibi lekeler ile uğraşıyorsanız hemen sitemizde yer alan leke çıkarma yöntemlerine bir göz atın!    canım anne-1

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ