Anneler Günü ne zaman? 2017

Anneler Günü 2017 ne zaman?

Anneler Günü, koşullar ne olursa olsun kucağını evlatlarına açan şefkat dolu ebeveynlerin ihya edilmiş olduğu özel bir gündür. Anneler Günü, anlam ve önemine bakılırsa evlatların aldıkları ufak fakat kıymetli hediyelerle süslenmektedir. Bu önemli günü atlamayıp annelerine güzel bir sürpriz yapmak isteyen evlatlar, Anneler Günü ne süre sorularını yöneltiyor. İşte, dört gözle beklenen o zaman.

Anneler Günü, besleyip büyüttükleri evlatlarını her koşulda seven, onların mutluluğu için her şeylerini feda etmeye hazır olan anneler için bu yıl de önemli bir boyut taşıyacak. Anneler Günü 2017 yılında hediyeler ve şefkatli sözlerle ihya edilecek. Peki, bu yıl Anneler Günü ne süre kutlanacak? İşte, günün anlam ve önemi ve konuyla ilgili detaylı bilgiler

2017 ANNELER GÜNÜ NE zaman?

Anneler Günü, bu yıl 2017’de mayıs ayının 2. haftasının pazar gününde olacaktır. .Yani Anneler Günü  14 Mayıs Pazar günü kutlanacaktır.  Anneler Günü öncesinde çocukların hediyeler araştıracak sizler için aşağıdaki  videoyu yaptık faydalı olacaktır.

Anneler Günü Hediyesi Önerileri ve Fikirleri

ANNELER GÜNÜ nedir ?

Anneler Günü’nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili bir çok oldukça rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok mevzuşulanı ise ABD’nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis adlı bir kadının, 1905 yılında vefat eden anası için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Anneler Günü ne zaman 2017

Anneler Günü ne zaman 2017

Bu kutlama ilk kere, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna’nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafınca uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak duyuru edilmiştir. Bir süre sonrasında anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ