Evdeki Çiçeklerin Bakımı

Evdeki Çiçeklerin Bakımı

Çiçekler gerek duruşları gerekse mis gibi kokuları ile hepimizin içine dokunur. En özel günlerde masada başköşede yerlerini alırlar, hasta ziyaretlerinde moral olurlar, buket olur kucaklara dolarlar, neşe olur evimizde açarlar. Yeryüzünde sayısız çiçek bulunmaktadır. Bizler de evlerimize sevdiğimiz bitkileri alır, onlara gözümüz gibi bakarız. Bir dalı kırılmasın, boynu bükülmesin, toprağı kurumasın diye her gün onlarla ilgileniriz. Ama bazen sonuç beklediğimiz gibi olmaz. O çok sevdiğimiz çiçeğimiz ya kurumuştur ya da hiç açmıyordur. Nedeni tabii ki birçok etken olabilir. Örneğin; ışık, sıcaklık, su miktarı veya içinde bulunduğu saksı.

Çiçek bakımı her ne kadar genel bir başlık olsa da her çiçeğin kendine ait bir bakım şekli vardır. Çiçekten çiçeğe istenilen su oranı, ışık oranı, sıcaklık oranı veya saksı modeli değişmektedir. Çiçek yetiştirme birtakım detayları bildikten sonra gayet kolaydır.

canım anne-118

Evde çiçek bakımı birkaç ana başlık altında şöyledir;

Işık

Işık bitkileri büyümeleri ve gelişme için çok önemlidir. Bitkiler çok karanlık mekânlarda olduğu zaman sağlıklı bitki görünümünü yok olur. Eğer bitkiler duvar rengi açık olan bir yerin karşısında durursa daha iyi bir gelişme gösterecektir aksi takdirde koyu renkli bir duvar karşısında duruyor ise durumu kötüye gidecektir. Karanlık bir odaya koymak zorundaysanız bitkiniz için yapay ışık yardımında bulunabilirsiniz.

Sıcaklık

Evlerimizde bulunan salon bitkileri ılık iklim kökenlidirler. Sık sık bitkinin yerini değiştirmek bitkilerimiz için zararlı olacaktır. Bitkiler için en uygun sıcaklık dereceleri; 27-28°C salon bitkileri için en yüksek sıcaklık. 15-16°C tropikal salon bitkiler için en düşük sıcaklık.

Umarım bu öneriler sizler ve bitkileriniz için oldukça faydalı olur. Mis kokulu çiçeklerle dolu günleriniz olsun hanımlar!

canım anne-117

 

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ