Kadınlarda sıklıkla görülen kıllanma hastalığı

Kadınlarda sıklıkla görülen kıllanma hastalığı

Bayanların en büyük çilesi tüylerdir. 20 güne bir çıkan tüyler bayanların acılı kâbusudur. Koltuk altı bacak, kol ve bikini bölgesinde oluşan kıllanmanın tek çözümü lazer diye düşünen birçok insan vardır fakat lazerin sağlıklı ortamlar içinde yapılması da çok önemlidir. Aşırı tüylenme sağlık sorunun belirtisi olan bir durumdur. Eğer aşırı tüyleniyorsanız hormonsal bir sıkıntınız var demektir. Mutlaka bir doktor yardımına ihtiyacınız olabilir. Böyle bir sorun karşısında lazer sizin için zararlı bir yöntem olabilir. Hastaneye gidin tedavinizi yaptırın tedavinizin sonun da kıllanma devam ediyorsa verimli bir sonuç alamamışınız demektir. Mutlaka bu hastalığın neyden kaynaklandığını öğrenmelisiniz. Aksi takdirde can sıkıntısına devam edecektir.

Androjen hormonları salgısı herhangi bir nedenle ARTtığında kana daha fazla hormon aktarılır ve böylece kıl köklerine de daha hormon ulaşır. Fazla miktardaki hormonlar kadınlarda dinlenme aşamasında bulunan ve erkek tipi bölgelerde bulunun kılların üretiminde artış olmasına neden olur. Tüylenmenin derecesi hormonların üretimine göre değişim gösterir. Ancak dinlenme döneminde olan kıl köklerinin uyarılması ile koyu renkte ve sert kıllar çıkar. Bunun dışında ciltte yağ üretiminin artar bağlı olarak sivilcelenme görülür.

Kadınlarda tüylenmeye neden olan en önemli sebeplerden biri polikistik over sendromudur. Bir çeşit yumurtlama bozukluğu olan polikistik over sendromu adet düzensizliğine, erkeklik hormonlarının fazla üretilmesine ve buna bağlı olarak tüylenmenin oluşmasına neden olur.

Bu yüzden mutlaka deva olmanız gerekecektir. Tüylenme önemsiz bir konu olarak görünmüş olsa da ciddi tehlikeler yaratabilir bunu göz ardı edemezsiniz bunu doktorunuzla paylaşıp tedavi yollarını araştırmanız gerekmektedir. Test yaptırmayı kesinlikle unutmamalısınız. Test bu hastalığın teşhisinde çok önemli rol oynamaktadır. Mağdur olan kadınlarda yapılan testlerle hormon seviyeleri tespit edilir. Buna göre sorunun yumurtalık, böbreküstü bezi ya da çok ender görülen diğer nedenlere bağlı olup olmadığı tespit edilir. Bazı vakalarda hormon seviyesi normaldir. Bu durumda belirtiyi ortadan kaldırmaya yönelik çeşitli ilaçlar veya tüy giderici yöntemler kullanılır. Hormon seviyelerinin yüksek olması halinde hastalığın nedenini baskılayıcı hormonal tedavi yöntemleri uygulanır. Tedavi üretime başlamış kıl köklerinin üretimini kesmek zor olduğundan ancak yeni kılların çıkmasını engelleyebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ