Tığ İşi Lif Yapımı

Osmanlıdan bu yana kültürümüze yerleşmiş bir banyo adabı vardır. Hepimiz hayatımızın bir döneminde mutlaka bir kez de olsa hamama gitmişizdir. Hamam sefalarının efsaneleştiğini, bazı şeylerin gelenek haline geldiğini kıyısından köşesinden de olsa biliriz. Hamama gidilirken çantalara temiz kıyafet, havlu, vücut temizlik malzemelerinin yanı sıra mutlaka keseler ve banyo lifleri de konulur. Hamamlar hala hanımların gözde mekanları olmaya devam etse de günümüzde  SPA adı verilen mekanlar da yaygınlaşmaya başladı. Bildiğimiz üzere evlerdeki banyo geleneklerinin da hamam sefalarından kalır yanı yok elbette. Vücut temizliğinde herkesin kendi özel malzemelerini kullanması gerektiğinden evde kaç kişi varsa o kadar da banyo lifi olmalıdır.

tig-isi-lif-yapimi-1

Konu banyo lifleri olunca doğal olarak aklımıza ilk gelen tığ işi lif örnekleri oluyor. Çeyiz sandıklarının da vazgeçilmezlerinden olan lifler, anneler tarafından kızlara neredeyse üç beş yıl yetecek sayıda hazırlanır ve yerlerini alırlar.

tig-isi-lif-yapimi-2

Günlük kullanımda modeline, tarzına çok dikkat edilmeyen banyo lifleri son yıllarda neredeyse kendi sektörünü kuracak kadar gelişme gösterdi. Eskiden herhangi bir iple örülen lifler artık tığ işi lif yapımı için kullanılan özel malzemelerle hazırlanıyor. Tuhafiyelere gidildiğinde banyo lifleri için özel stantlar kurulduğu hepimizin bildiği bir durum.

tig-isi-lif-yapimi-3

Banyolardan eksik olmayan liflerin hayatımızdaki yerini bu kadar anlattıktan sonra kolay lif modelleri ile devam edebiliriz. Liflenmeden banyodan çıkmayı sevmeyen bir millet olduğumuz aşikar olduğuna göre ve bu tür malzemelerin hijyen açısından sık sık yenilenmesi gerektiğinden elinizin altında birkaç saatte örebileceğiniz lif modellerinin olması size kolaylık sağlayacaktır. Temizlik imandan gelir ilkesinden yola çıkarak suya, sabuna ve banyoların baş tacı liflere gereken önemi vermeli ve her zaman yedeğimizde birkaç tane bulundurmalıyız öyle değil mi?

tig-isi-lif-yapimi-4

Tığ işi bölümümüzden tığ ile yapılan el işleri örneklerini görebilir, siz de yapabilirsiniz. Ayrıca sayfalarımızı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşırsanız bize destek olabilirsiniz.

tig-isi-lif-yapimi-5

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Jalan dedi ki:

    Benide araniza alirmisiniz kayit olmayi beceremedim

BİR YORUM YAZ