Örgü Modelleri Anlatımlı

Örgü Modelleri Anlatımlı

 Şimdi sizlere örgü modelleri anlatımlı yazılarda bilgiler vererek konu hakkında detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz. İlk sizlere örgü modellerimizi söylemeden önce ilmek atmayı öğreteceğiz.

      İlmek atma işlemini yaparken ilk olarak ipliğimizi alarak başparmağı ve işaret parmağı arasını açıyoruz. İpimizi ise başparmağımız ve işaret parmağımızın arkasından geçiriyoruz. Daha sonra ise başparmak ve işaret parmağımızı ipin iki tarafından tutarak iki yandan geçirerek birleştiriyoruz. Bu işlemde oluşan iki ilmeği ise şişe geçiriyoruz. Bu işlemlerden sonra diğer ilmeklerimizi atarken ilk yaptığımız işlemi yapıp bir ucu başparmak diğer ucu işaret parmağımızda olacak şekilde parmaklarımızın arka tarafına doğru atıyoruz. Daha sonra şişi önce başparmağımıza sonra ise işaret parmağımıza batırıp ilmeğimizi çekiyoruz bundan sonra ise şişimizin üstüne alıyoruz. Kaç tane ilmek atılacaksa o kadar sayı kadar böyle devam ediyoruz. Düz örgüde ise aynı şekil ve aynı tür ilmeklerle devam ettirilerek örülür. Düz örgünün bozulmaması için her zaman ilmek önden arkaya doğru alınır. Ve o sırada alttan ip çekilerek yukarı çıkartılır. Bu düz örgü türüyle atkı, bere, kazak türünde şeyler yapılabilir. Bu asıl örgünün temeli olarak sayılır. Arka kısım yapılırken ise ilmek ön taraftan çekilir. İp üst taraftan alınarak yukarı çıkartılır. Bu işlem arka ve önde sürekli aynı şekilde devam ettirilir. Örgü modelleri anlatımlı görsel anlatanlar olarak düz örgünün arka tarafı ise ters örgü olarak bilinmekteyiz.

      Hasır örgü örülürken ön yüzü bir ilmek düz örülür. İplik önden şişe bir defa dolanır. İlk işlem biter. İkinci işlem örülen ilmekler örülmeden diğer şişe alınır. Üste atılan ipler serbest bırakılır. Bu işlemde tamamlanır ip diğer şişin başında kalır. 6 ilmek 3+3 şeklinde örülmeden çaprazlanarak sağ şişe alınır. Sıra sonuna kadar çaprazlanarak götürülür. Arka yüzündeki ilmekler ters örülerek çaprazlar örülür. Sonra 1. 2. 3. sıralar baştan örülür. Sağ çaprazlama işleminde 6 ilmeğim sol taraftaki 3 ilmek 2. 6 ilmek soldaki 3 ilmekle birleştirilip örülmeden sağa çaprazlanıp örgü kesilir. Örgü modelleri anlatımlı yazılarımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ