Para Biriktirmeyi Teşvik Eden Çocuk Oyunları

Para Biriktirmeyi Teşvik Eden Çocuk Oyunları

“Çocuğum daha çok küçük paradan ne anlasın?” diye düşünebilirsiniz. Çocuk 3 ila 6 yaş arasındaki dönemde para ile ilgili basit kavramları algılayacak seviyededir. Bu yaş döneminde psikososyal kimliğin gelişimi ile tüketim alışkanlıkları da şekillenmeye başlar.  Yani para nedir, ne işe yarar, para nasıl kazanılır gibi soruların cevabını çocuğunuza bu yaşlarda anlatabilirsiniz.. 3 yaşından itibaren basit finansal terimleri anlayabilen çocuk, 7 yaşına geldiğinde para ile ilgili alışkanlıklar edinmeye başlar.

Bu alışkanlıkların kazanılması için anne ve babanın da desteği ve kontrolü gereklidir. Çocuğa yaşına uygun ve düzenli olarak cep harçlığı vermek, konunun temelini oluşturmaktadır. Çocuğun para ile tanışması, paranın ne işe yaradığını kavraması ve nasıl kullanıldığını öğrenmesinin çocuk açısından, çocuğun gelecek hayatı boyunca birçok artısı vardır.

kumbarada-para-biriktirmek

Para Biriktirmeyi Teşvik Eden Çocuk Oyunları

Hedefler belirlemesi, hedeflerine ulaşırken kendi kendine plan yapabilme becerisi geliştirmesine para ile olan ilişkisi yardımcı olacaktır. Bu sebepten dolayı çocuklara erken yaşta verilecek olan para eğitimi, onun hayatını da bir anlamda düzenleyecektir.

Çocuğunuz para biriktirmeyi öncelikle madeni paraları ve kağıt paraları öğreterek başlayın. Bunu yaparken, sabırlı olmak, işin içine oyun katarak yapmak, öğrenmeyi zevkli ve kaliteli kılacaktır.

para-biriktirme

Para Biriktirmeyi Teşvik Eden Çocuk Oyunları

3-6 yaş arasındaki çocuk, bir şeyler satın almak için paraya ihtiyaç duyduğunu anlayabilecek yeterliliktedir.  Madeni ve kağıt paraları ve değerlerini tanımlayın.

Kuruş, lira, kağıt para gibi  terimlerin oturtması zaman alabilir, belirli aralıklarla gerektiğinde tekrar anlatın. Hangi para ile ne alınabilir üzerinden oyunlar yaratarak örnekler vermek işinizi kolaylaştıracaktır. Hangisi pahalı hangisi ucuz sorusuna cevap bulacağı şekilde sorular sorun, cevabını bekleyin. Yanlış yaptığında, beraberce ‘tekrar düşünelim bakalım hangisiymiş’ diyerek öğrenmesini destekleyin ve yanlış yaptığında tekrar cevap vermesi için cesaretlendirin. Çocuğunuz okuma ve yazma öğrendikten sonra ise, alışveriş yaparken etiketleri okumasını isteyebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ