Yoğurt Kaplarındaki Tehlikeye Dikkat

Yoğurt içerdiği yüksek oranda kalsiyum ve proteinlerle besin değeri yüksek, laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünüdür. Bu yazımızda yoğurtla ilgili önemli pratik bilgiler ile karşınızdayız, dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Yoğurt uzun zamandır genelde evlerde yapılıyor ancak hala yoğurdu dışarıdan almak durumunda olan birçok kişi var. Marketlerde plastik, cam kase veya toprak kaplarda satılan yoğurdu mümkünse plastik harici kaplarda olanlardan almaya çalışın. Yeri gelmişken hemen bir püf noktası vermek istiyoruz.

Plastik yoğurt kapları

  1. PET veya PETE Polietilen: Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır. Zararsızdır.
  2. HDPE Yüksek yoğunluklu polietilen: Deterjan ambalajları ve pet süt şişesinde bulunur. Zararsızdır.
  3. PVC Polivinil klorid: Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır. Zararlıdır!
  4. LDPE Az yoğunluklu polietilen: Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur. Zararsızdır.
  5. PP Poliproplen: Şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında vardır. Zararsızdır.
  6. PS Polistiren: Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerdedir. Zararlıdır.

7. DİĞER: Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur. Zararlıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ