2017 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Mesajları

2017 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Mesajları

2017 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi 2017 Ne Zaman?

2017 ramazan ayında olmamız münasebetiyle 2017 Kadir Gecesi ne zaman sorusu da sıkça sorulmaya başladı. Müslüman alemi için önemli gecelerden biri olan Kadir Gecesi 2017 yılında hangi tarihe denk gelecek? Bu yıl yani 2017’de Kadir gecesi 21 Haziran Cuma gecesine denk geliyor. Her yıl olduğu gibi Kadir Gecesi bu yıl da Müslümanlar tarafından dualar okunarak ve ibadetler yapılarak geçirilecek. Biz de canimanne.com sitemizi takip edenler için Kadir Gecesinde yapılan ibadetler ve Kadir gecesinde hangi dualar okunmalı konularında bilgilendirmek istedik.

2017-kadir-gecesi-ne-zaman-kadir-gecesi-mesajlari

Kadir Gecesi’nin Önemi

Bin aydan daha hayırlı olduğu söylenen Kadir Gecesi’nin önemi nedir? Bu konu da merak edilenler arasındadır. Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) Kadir Gecesi namaz kılmanın bir ay süresince ibadet etmekten daha hayırlı olduğunu, Kadir Gecesinde dua etme ve kendini Allah’a bırakarak ibadet edenlerin geçmişteki günahlarının affedileceğini söylemiştir.

Kadir Gecesi Nasıl Namaz Kılınır? Kadir Gecesi Okunacak Dualar

Kadir Gecesi kılınan namazlar nasıl olmalıdır? Kadir Gecesinde kaç rekat namaz kılınır? Kadir Gecesi’nde hangi dualar okunur? gibi soruları da sizler için yanıtlamaya çalıştık. Kadir Gecesinde kılınan namazlar Kadir suresi okunarak kılınır ve isteğe göre 2 rekat da kılınabilir, 100 rekat da kılınabilir.

2017-kadir-gecesi-ne-zaman-kadir-gecesi-mesajlari

Kadir Gecesi Namazı Kılınışı Nasıldır?

Kadir namazı kılınışı sırasında Kadir suresi ve Fatiha suresi okunur. Kadir Gecesi namazı yatsı namazından sonra kılınan vitir namazını takiben kılınmaya başlanabilir. Ertesi sabah gün ağarıncaya kadar kılınabilen namazlardır.

2017 Kadir Gecesi Mesajları

2017 Kadir Gecesi 21 Haziran Cuma akşamı ibadetler edilerek geçirilecek. Her yıl ve bu yıl Kadir Gecesi boyunca insanlar birbirlerine iyilikler diledikleri mesajları yollarlar. Bu mesajları sevdiğimiz ve iyiliğini istediğimiz, manevi olarak ibadetlere sığınarak rahatlamasını dilediğimiz kişilere yollarız ve esas amaç Kadir Gecesi’nin önemi konusunun hatırlatılmasıdır. Biz de özellikle yaşlı olan tanıdıklarımıza Kadir Gecesi mesajları yollayarak gönüllerini hoş tutabilirsiniz. 2017 Kadir Gecesi mesajları ile siz de sevdiklerinizi mutlu edebilir ve İslam dini için önemli olan bu geceyi ibadetle dolu geçirmesine vesile olabilirsiniz.

2017-kadir-gecesi-ne-zaman-kadir-gecesi-mesajlari

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ