OYUN HAMURU İLE ÇOCUĞUNUZUN EL BECERİSİNİ GELİŞTİRİN!

OYUN HAMURU İLE ÇOCUĞUNUZUN EL BECERİSİNİ GELİŞTİRİN!

OYUN HAMURU İLE ÇOCUĞUNUZUN EL BECERİSİNİ GELİŞTİRİN!

Oyun Hamuru Nedir?

Oyun hamuru çocuklarımızın ince motor zekâsını geliştiren şekil alabilen daha sonra tekrar eski haline getirilebilen renkli-renksiz hamura denir.

gelişim-çocuk-oyun hamuru

Oyun Hamuru ile Oynayan Çocuğun Kazanacağı Özellikler

Oyun hamuru ile oynayan çocuğun zekâsı son derece gelişir. Çünkü parmak hareketleri el-göz koordinasyonu zihni açar. Çocuğa analitik olarak düşünme özelliği katan oyun hamurları aynı zamanda onu sanatsal anlamda da geliştirir. Kısacası, oyun hamuru deyip geçmeyin buna benzer oyuncaklarda çocuğa birçok güzel özellik kazandırır. Televizyon ekranına bakıp başkalarının hayal gücü altında ezilmektense çocuğunuza gerçek hayatta kendisinin yönettiği oyunları oynatın ki bilinçli bir birey ve başarılı bir insan olabilsin.

oyun hamurları ve çocuk

 

El Becerisinin İnsana Katkıları

El becerisi kelime anlamı olarak nesneleri biçimlendirme, yapma, araç ve aygıtları kullanma konusunda kazanılan yeterlik aynı zamanda ellerin ve parmakların kas ortak güdümü uyarınca kazandığı uzluk anlamlarına gelmektedir. Anlaşılacağı gibi el becerisi hayatımızda olmazlardan biridir. El becerisinden mahrum olduğunuzu düşünün, hiçbir işte çalışamaz hiçbir şeyi başaramazdınız. Dünyada bu büyük lütfu kim geliştirirse o kazanıyor. Hiç becerikli olmayan ama milyonlarla oynayan insanlar var dediğinizi duyar gibiyim. Eğer o kişi zirvenin basamaklarını kendi başına tırmanmamışsa bu mümkündür. Mesela Steve Jobs tasarım konusunda kendini bu kadar geliştirmiş olmasaydı belki de Apple Inc bu kadar büyümeyecekti. Buna pek çok örnekler verebiliriz.

çocuk-oyun hamuru

El becerisinin insana ne kattığını belirtmemize gerek yok zaten insanı insan yapan en büyük unsurlardan biridir. İnsan başparmağını kullanmayı öğrenerek dallara tutundu, ateşi yaktı, av avladı, uzaklara göçtü, medeniyeti inşa etti…

oyun-hamuru-kuş yuvası

Kısaca insan kendini elleriyle taşımıştır. Bunun için el becerisini geliştirmek çok önemlidir. Her binanın temeli bina yapılırken yani en başta atıldığına göre sizlerde el beceresinin gelişimi hususunda çocuklarınız hala çocukken başlayın. Onları oyun hamuruyla oynamak gibi uzun vadede temel bir ihtiyaç sayılabilecek bu ihtiyaçtan mahrum bırakmayın.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ