Bakıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bakıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

                                       BAKICI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Çağımızda ekonomik kaygılardan ve kariyer planlamaları nedeniyle çalışmak durumunda olan birçok kadın vardır. Hem kariyer hem de çocuk yaparım diyen birçok anne kendilerine yardımcı olmaları ve bebekleri ile ilgilenmeleri için bakıcı tutarlar. Peki bir bakıcı tutmadan önce gelen adaylar arasında nelere dikkat etmemiz gerekir? Bebeğinizin bir bakıcıya hazır olup olmadığını nasıl anlarsınız? Evde nasıl denetleyebilirsiniz? Aşağıda bu sorunun cevabını detaylı şekilde bulabilirsiniz.

 

zE9tz0lhdRkCoodqj05t

 

 

 

Uzmanlar 3 yaşından önce bebeklerin anneden ayrılmasını uygun bulmamaktadır. Seçeceğiniz bakıcının uzun süreli olacağını düşünerek hareket edin. Çok sık bakıcı değişimi yapmak bebeklerin ve çocukların ruh sağlığı için riskli olabilir. Özellikle 13-18 aylık bebekler ve 2,5-3 yaş arası bebeklerde bu konuda daha hassas olunması gerekir.

İş ilanı verirken dikkat etmeniz gereken hususlar:

  • Şuan için iş ilanı verebileceğiniz en interaktif ortam internette yer alan iş ilanlarının yer aldığı platformlar. İstediğiniz kriterlere uygun bir iş ilanı hazırlamalısınız. Anlatımınızın yalın ve anlaşılır olması size vakit kazandıracaktır.
  • Aldığınız dönütlerin referanslarına mutlaka önem verin. Yer alan telefon numaraları ile başvuran kişilerin önceki iş ortamında nasıl biri olduğunu objektif şekilde öğrenebilirsiniz.
  • Yaş aralığına mutlaka dikkat edin.

N76XaBeOQsF8iqns0dBG

Uygun bir adayı kendiniz için seçtikten sonra tedbiri kesinlikle elden bırakmamalısınız. Eğer benim içim hiçbir türlü rahat etmez diyorsanız bütçenize uygun güvenlik firmalarını araştırıp evinizi kamera sistemi ile daha kontrol edilebilir hale getirebilirsiniz.

bakıcı-secerken-dikkat-edilmesi-gerekenler

Ya da eve yapacağınız ani gidişler ile bakıcınızı hazırlıksız yakalayarak bebeğinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.

Bebeğinizin ihtiyaçlarının siz yokken emniyetli bir şekilde karşılanması için kontrolü kesinlikle elden bırakmayıp bakıcı seçimine özen gösterip detaylı bir şekilde bir araştırma yapmadan işe almayın.

FbwsEncUhopN9HmfiLoG

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ