Oyuncak Yılan Nasıl Yapılır?

canımanne2

Çocuklarımıza sahip olduğumuz her şeyin bizler için ne kadar değerli olduğunu anlatmamız ve bunu onlara hissettirmemiz gerekiyor. Çocuklarımız büyüyor ve ileride sevdiklerine, değerlerine sahip çıkan bireyler olabilmesi biz ebeveynlerin elindedir. Bu yüzden küçük yaşta evinde alacağı eğitim çocuğumuzun geleceğine yansır. Çocuk gelişiminin önemi hepimiz tarafından zaten çok iyi biliniyor.

canımanne3

Başlıktan da anlayacağınız üzere çocuğunuz için ev yapımı oyuncak yapılışını anlatmak istiyorum sizlere. Ev yapımı olmasının en büyük sebebi çocuğumuza para karşılığı alınanlardan ziyade evde kendi imkân ve yöntemlerimiz ile yapılanların ne kadar değerli ve güzel olduğunu anlatabilmek.

canımanne4

Oyuncak yılan için evinizde bulunan malzemeler yeterli olacaktır. Hemen sizleri meraklandırmadan bu güzel oyuncak için malzemeleri belirtmek istiyorum. Eski bir külotlu çorap, iğne, elyaf, iplik, düğme, kırmızı yün iplik. Oyuncak yılan yapılışı; külotlu çorabımızın tek bacağını ağ yerinden kesiyoruz içine elyaf dolduruyoruz daha sonra çorabın açık kalan kısmını iğne ve iplik yardımı ile dikiyoruz. Daha sonrada çorabımızın burun kısmına iki adet düğmemizi dikiyoruz. Bu düğmeler oyuncağımızın gözleri oluyor böylelikle. Kırmızı yün ipimizi de iki gözü hiza alarak hemen altına ortasına dikiyoruz. Böylelikle yılanımızın dilini de yapmış oluyoruz.

canımanne1

İşte el emeği göz nurumuz oyuncak yılanımız hazır! Bu sayede hem anne çocuk ilişkiniz güçlenmiş olacak hem de geçirdiğiniz bu kaliteli zaman sizin ve çocuğunuz için son derece faydalı olacak. Normalde çocuğunuz oyuncak istese herhangi bir oyuncakçıdan para karşılığı alacaksınız ve çocuğunuz en fazla üç, dört gün sonra sıkılacak. Ama oyuncağı beraber yaparsanız çocuğunuz verdiği emeğin karşılığı ile hiç sıkılmadan sürekli oynamak isteyecektir. Sizler de kendi fikirlerinizle ve evinizdeki malzemeler ile yepyeni oyuncaklar yapabilirsiniz.

canımanne5

Şimdiden hepinizin ellerine sağlık!

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ