Şampuanların En Sağlıklı Hali

  Son yıllarda kimyasal maddelerin neden olduğu hastalıklar gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle kanser hastalığını tetikleyen kimyasal içerikli ürünler, sağlığımızı olumsuz olarak tehdit etmeye devam etmektedir. Doğal yaşama daha çok önem vermek yiyecek içeceklerin doğal olanını tercih ettiğimiz gibi kullandığımız diğer ürünlerinde doğal olmasına dikkat etmeliyiz. Daha sağlıklı ve uzun yaşamanın en önemli sırrı doğal yaşamdan geçmektedir.

sampuanlarin-en-saglikli-hali-5

Kullandığınız şampuanlar birçok kimyasal içermektedir. Bu kimyasallara maruz kalmak istemiyorsanız sizde kendi doğal şampuanınızı kendiniz yapabilirsiniz.

sampuanlarin-en-saglikli-hali-4

Evde doğal şampuan yapmak için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir. 1 su bardağı kaynar kaliteli içme suyu, bir buçuk yemek kaşığı ısırgan otu, 50 gram organik zeytinyağı sabunu, 3 adet E vitamini kapsülü, 105 gram gliserin, 2 çay kaşığı hoş kokulu bitkisel yağ(badem,

sampuanlarin-en-saglikli-hali-3

Hindistan cevizi yağı gibi) bu malzemeler evde doğal şampuan yapımı için gerekli olan malzemelerdir. E vitamini kapsülü ve gliserini rahatlıkla eczaneden alabilir, ulaşabilirsiniz. Bir buçuk yemek kaşığı kuru bitkiyi bir su bardağı kaynar suyun içine koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatıpğ15 dakika bekletiniz. Daha sonra ise süzgeçten süzünüz. Zeytinyağı sabununu rendeleyip bu karışımı ilave edip ocakta ağzı açık şekilde 10 dakika kaynatınız. Sabunların iyice erimesini sağlayınız.

sampuanlarin-en-saglikli-hali-2

Ocaktan aldığınız karışımı 10 dakika dinlendirin ve içine gliserin ve E vitamini ekleyiniz. En son olarak ise hoş kokulu bitkisel yağı da ekleyerek soğumaya bırakınız. Artık doğal şampuanınız hazır demektir. Kimyasalların olumsuz sonuçlarından uzak olacağınız ve daha sağlıklı bir şekilde saçlarınızı yıkayabileceksiniz. Herkesin rahatlıkla yapabileceği bu karışım saçlarınız için oldukça sağlıklı ve kullanışlı olacaktır.

sampuanlarin-en-saglikli-hali-1

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ