Asma yaprağı faydaları

Asma yaprağı faydaları

Asma Yaprağının Faydaları

Asma Yaprağı,Asma Yaprağının Faydaları,Asma Yaprağının Yararları,Asma Yaprağının Cilde Faydaları, Asma Yaprağının Özellikleri,Asma Yaprağı ve Alkol,Asma Yaprağı Nasıl Kullanılır,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilir,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilmeli
Sıklıla zeytinyağlı ve etli yaprak sarması olarak tükettiğimiz asma yaprağı, aslında pek çok derde deva bir bitki. Asma yaprağının özellikleri ile ilgili bilgi verdikten sonra, asma yaprağının faydalarını açıklayalım. Son olarakda asma yaprağı ve alkol için bir kür tarifi verelim.
Asma Yaprağının Özellikleri
Tırmanıcı, sert kabuklu bir bitki olan Asmanın binlerce çeşidi vardır. Meyvesi olan üzüm, besleyici değeri yüksek bir besindir. Ayrıca asma yaprağı da oldukça besleyicidir. Çubuğu ve yaprakları şifa vericidir. Hemen her yerde yetişir ve çeşit sayısı üç bini geçmektedir. Ülkemizde en çok Ege bölgesinde yetişir. Üzüm adı ve rilen meyvesi, yaş veya kuru olarak yenir.Çiçekleri yeşilimsi ve küçüktür.Karmaşık yapılı, kahverengi gövdesi olan yarı odunsu bir bitkidir. Parçalı, üzeri tüylerle kaplı yaprakları vardır. Küçük ve yeşil renkli çiçekleri salkım biçiminde olur. Sarı, yeşil, siyah meyveleri vardır. Güneşi çok seven, yağış alan yerlerde iyi gelişen bir bitkidir. Her türlü toprak koşuluna dayanıklıdır. Islah amaçlı olarak tohum ile genellikle çelikle üretilir. Asma, bahçe duvarına sardırılabilir ya da çardak oluşturulabilir.
Asma Yaprağı,Asma Yaprağının Faydaları,Asma Yaprağının Yararları,Asma Yaprağının Cilde Faydaları
* Asma Yaprağı, Vücuda kuvvet verir.
* İshali keser.
* Sarılığa karşı faydalıdır.
* Toplardamarları güçlendirici etkiye sahip olan asma yaprakları bacak damarlarındaki şişmelerde, varis ve hemoroitte faydalı olmasının yanında rahim kanamalarını da durdurmaya yardımcı olur.
* Ayrıca, gerek asma yaprağı gerekse kuru üzüm hafızayı kuvvetlendirmekte etkilidir.

Asma Yaprağı Nasıl Kullanılır,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilir,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilmeli
Asma yaprağı, genellikle yemelerde ve kendisi tek başına dolmalarda kullanılır. Kaynatılarak suyu içilirse, alkolü bırakmaya yardımcı olur. Salamura olarak tüketilir.
Asma Yaprağı ve Alkol,Asma Yaprağı İle Alkolü Bırakmak
10-12 adet taze asma yaprağını 1 Su bardağı kaynar suya koyarak 6-7 Dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilıkken süzerek için.(her Gün taze olarak hazırlanmalıdır) Bu uygulamayı haftada 2-3 kez yapın. Bu kür uygulayan kişide Alkole karşı tiksinti oluşturacak ve kişinin alkolü kolay bırakmasına yardımcı olacaktır.Ayrıca bu kür, akciğer kanseri için de çok faydalıdır. .

Asma Yaprağı,Asma Yaprağının Faydaları,Asma Yaprağının Yararları,Asma Yaprağının Cilde Faydaları, Asma Yaprağının Özellikleri,Asma Yaprağı ve Alkol,Asma Yaprağı Nasıl Kullanılır, Asma Yaprağı Nasıl Tüketilir,Asma Yaprağı Nasıl Tüketilmeli

Üzüm yaprağı suyunun sayısız faydası:

Üzüm yaprakları geçmişte tedavi aracı olarak ishalin, kalp hastalıkları, diş ve karın ağrılarının tedavisinde kullanılırdı.

Üzüm yapraklarının demlemesi öksürük kesmeye yardımcı olur – balgamı sulandırıp nefes yollarından çıkmasına yardımcı olur. Demleme hazırlamak için 5-7 taze üzüm yaprağının üzerine 1 bardak kaynar su ilave edilir ve 30 dakika boyunca demlenilir.

Ayrıca böyle demleme kanda şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olur.

Üzüm yaprakları antimikrobiyal etkisine sahiptir. Üzüm yapraklarının çiğnenmesi ağız mikroplarının sayısını azaltır, kötü kokuyu giderir, damak iltihapların riskini azaltır.

Üzüm yapraklarının demlemesi damakları güçlendirecek ve dolayısıyla hassas damakların tedavisinde yardımcı olacaktır. Demleme ile gün içinde birkaç kez ağız boşluğunu gargara yapın.

Bulantı sırasında üzüm yaprağını çiğneyin – bu tatsız hisleri azaltır. Bu özellikle toksikozdan muzdarip hamile kadınlar için çok faydalıdır..

İshal sırasında da üzüm yapraklarının demlemesi tedaviyi olumlu etkiliyor, bağırsakları “topluyor”.

Üzüm yapraklarının demlemesi varis hastalığı sırasında da yardımcı olur – damarların duvarlarını güçlendirir, ayaklarda ödemleri azaltır. Bunun için demlemede gazlı bez ıslatıp ayaklara koymak gerekir.

Üzüm yaprakları hazırlanmış çay çok iyidir. Çay hazırlamak için 2-3 taze yaprak alıp üzerine 1 bardak kaynar su ekleyin, 15 dakika boyunca demleyin ve için. Böyle çay antioksidan maddelerle zengindir. Antioksidan maddeler organizmada yaşlanma hücrelerini öldürür, organizmadan hasarlı maddeleri dışarı atar. Çayın tadını iyileştirmek için zevke göre bal ve limon ilave edilebilir.

Üzüm yaprakları cilt için de çok faydalıdır. Yüz derisini gençleştirir, yumuşatır, yağlı ciltte gözenekleri küçültür. Maske hazırlamak için üzüm yapraklarını blenderda parçalayın, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı bal ekleyin ve temiz yüz derisine sürün. 20 dakika tutun ve ılık su ile yıkayın.

Gençleştirici maske: blenderda ufalanmış üzüm yaprakları + 1 çay kaşığı kayısı yağı +  5 damla A ve E vitaminleri (aktarlarda satılır). İyi karıştırın ve temiz yüz derisine 20 dakika boyunca bekletip ılık su ile yıkayın 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ