Berat Kandili Ne Zaman? – Berat Kandili 2017

Berat Kandili Ne Zaman? – Berat Kandili 2017

2017 Berat kandili ne zaman diye merak edenler için derlediğimiz bu yazımızda ayrıca Berat kandili hakkında da bilgiler vermeye çalışacağız. Berat kandili 2017 yılında 10 Mayıs Çarşamba gecesine denk geliyor. Berat kandili 2017 tarihini dini vecibelerini yerine getirmek için bekleyenler, kandil gecelerinin manevi değerini ruhunda hissedenler için nadir günlerden biridir.

berat-kandili-ne-zaman-berat-kandili-2017

Berat Kandilinin Önemi

Geride bırakılan Miraç kandilinden sonra bu kez de Berat kandili ne zaman diye merak edilip beklenir. İslam alemi için önem arz eden gecelerden biri olan Berat kandiline sayılı günler kaldı. Sizler için Berat kandili 2017 gecesi neler yapmanız ve yapmamanız gerektiğini hatırlatmaya çalıştık. Berat kandili üç ayların içinde yer alır.

berat-kandili-ne-zaman-berat-kandili-2017

Berat Kandilinde Neler Yapılır?

Arapça’da “Berat” temiz çıkmak anlamındadır. Şaban ayının içinde olan Berat gecesinde de bütün günahlardan arınmak için dualar edilmeli, aklımızı bütün kötü düşüncelerden arındırıp, ruhumuzu arındırarak iyi şeyler düşünüp, kendimiz, sevdiklerimiz için hep iyi şeylerin olmasını dilemeliyiz. Böyle gecelerde edilen bütün duaların kabul olacağı söylenir. En temiz duygularımız ve kötülüklerden arındırdığımız düşüncelerimizle dualarımızı etmeli, sonrasında kendimizi Allah’a bırakmalıyız.

Allah’ın kendisine dua eden kullarının günahlarını sildiği ve onları bağışladığı gece olarak yorumlanır. Yüce Allah bu gece için kullarına bol bol ibadet etmelerini ve dua etmeleri gerektiğini belirtmiştir. Göndermiş olduğu ayetler ile de bu gecenin bir nevi arınma ve bağışlanma gecesi olduğunu belirten Rabbimiz, ayetler aracılığı ile bizi doğru yola çekmektedir. İslam peygamberi Hz. Muhammed de Müslümanlara bu konuda yol gösterici olmuş, Beraat Gecesi’nde günahlarının bağışlanması için bol bol dua etmeleri gerektiğinin altını çizmiştir.

berat-kandili-ne-zaman-berat-kandili-2017

Berat Kandilinde Nasıl İbadet Edilir?

Beraat Kandili ne zaman diye soranlardansanız, yukarıda bunun cevabını vermiştik. Müslümanların birbirini tebrik ettiği ve günah işlemekten kaçındığı bu gecede, pek çok ibadet yapılabilir. Tesbih çekmek, nafile niyet namazları kılmak ve Kur’an-ı Kerim okumak bu ibadetler arasında yer almaktadır. İbadetler sırasında Allah’a sığınabilir, ona dua edebilir ve gönlümüzden geçeni dileyebiliriz. Zira şüphesiz ki Allah, bu gece için kendisine dua edilmesini istemiştir. Beraat Gecesi’nde Allah, kendisine dua eden kullarına meleklerini yollar, günahlarından bağışlanan kullar manevi olarak rahatlar ve içleri de huzurla dolar. Bu sene Beraat Kandili 2017 yılında Mayıs ayında kutlanacağı için pek çok kişi bu seneki kandil için hazırlık yapmaktadır.

Beraat Gecesi’ni Nasıl Geçirmelidir?

 

Kur’an vasıtası ile inen ayetlerde kişilerin Şaban ayının 15. Gecesi’ni ibadet ile geçirmeleri gerektiği vurgulanmıştır. Hicri Takvime göre Şaban’ın 15. Gecesi olarak bilinen Beraat, Miladi Takvimde sürekli değişiklik göstermektedir. Bu gecede Yüce Allah Hz. Muhammed’e şefaat yetkisi vermiştir. Dolayısı ile bu gece Müslümanlar için son derece önemlidir. Birçok Müslüman bu gecede bağışlanmayı dilemektedir. Beraat Kandili, Müslümanlar için çok özel ve güzel bir gecedir.  Amel defterinberat-kandili-ne-zaman-berat-kandili-2017in düzenlendiği bu gece, Müslümanlar için hayati gecelerden bir tanesi olarak yorumlanır. Son bağışlanmalar ve tövbeler bu gecede gerçekleşmektedir. Bir Müslüman olarak bu gecede bol bol dua etmelisiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ