İsilik nasıl geçer ? İsilik Belirtileri ve Tedavisi

İsilik nasıl geçer ? İsilik Belirtileri ve Tedavisi

İsilik nasıl geçer ? – İsilik Belirtileri ve Tedavisi

İsilik Hakkında Bilmek İstedikleriniz

Ter kanallarının tıkanması neticesinde ortaya çıkan bir hastalık olan isilik genellikle yaz aylarında görülür. Vücuttaki ter kanalları tıkandığında deri üzerinde döküntüler oluşur. Bu döküntüler de minik kabarcıklar oluşmasına sebep olur. İsiliğin iki çeşidi vardır. Biri küçük kızarıklıklar şeklindedir ve çok kaşıntı yapar. Diğeri ise minik su baloncukları görüntüsündedir. Küçük çocuklarda sıklıkla görülen bu hastalığı açık tenli bebekleri n geçirme riski daha fazladır.

İsilik nasıl geçer - İsilik Belirtileri ve Tedavisi 1

İsilik nasıl geçer – İsilik Belirtileri ve Tedavisi 1

Vücutta İsiliğin Oluşabildiği Bölgeler

İsilik genellikle iç çamaşırının lastiğinin olduğu bölgelerde oluşmakla birlikte, göğüs, göbek ve kollarda da rastlanabilir. Ama esas olarak alın, diz kapaklarımızın arkası ve burnumuzda yoğun olarak görülür. Bebeklerde popo bölgesinde daha yoğun olur ve 3 ya da 4 gün içinde kaybolmasıyla bilinir.

İsiliğin Oluşma Sebepleri

Vücuttaki terin dışarı atılmasını sağlayan gözenekler tıkanınca terin derinin dış yüzeyine çıkması zorlaşır ve deri altında kalır. Bu durumlarda da isilik oluşur. Derimize haricen sürdüğümüz nemlendiricilerin fazla kullanımı, bebeklerin yaz aylarında giysilerinin çok kalın olması, derimize temas eden sabun ve şampuan gibi temizlik maddelerinin iyice durulanmaması, kalitesiz bebek bezi kullanımı ve bebeklerin altının uzun süre boyunca değiştirilmemesi isiliğe neden olan başlıca unsurlardır. Ayrıca isilik terleme oranı normalin üstünde olan kişilerde de görülebilir. Oksijeni az ve ısısı yüksek ortamlarda uzun süre kalmak da isiliğin nedenleri arasındadır. Pamuklu dokumadan oluşan kumaşlardan yapılmış giysilerin isiliğe neden olma riskinin diğerlerine göre az olduğu da bilinenler arasındadır.

Tehlikesiz bir durum olarak bilinen isilik bulaşıcı değildir. Ancak deride oluşan kabarcıklar kaşındığında mikrop kaparsa bu enfeksiyona neden olabilir.  İsilik her ne kadar risksiz olarak bilinse de gerekli tedavi yapılmadığı takdirde diğer deri hastalıkları için tetikleyici rol oynayabilir.

Yaz aylarında isilikten uzak durabilmek için her gün duş almaya dikkat etmeli, bebeklere kalın ve sıkı giysiler giydirmemeli, derimize uygulamadığımız bakım kremlerde fazlaya kaçmamalı ve lastiği sıkı olan kıyafetler giymekten kaçınmalıdır.

İsilik nasıl geçer - İsilik Belirtileri ve Tedavisi

İsilik nasıl geçer – İsilik Belirtileri ve Tedavisi

İsilik Tedavisi

Aslında isilik herhangi bir tedaviye gerek kalmadan 3 ya da 4 günde kendiliğinden geçebilir. Ancak yine de bir doktora görünmek oluşabilecek diğer deri hastalıklarının önüne geçmek açısından önemlidir. İsilikten dolayı vücutta yanma olduğunda ferahlatıcı losyonlar uygulanabilir ancak bir hekime danışmadan kullanılmamalıdır. İsiliğe en iyi geldiği bilinen yöntem deniz suyudur. Ancak bebeklerde isilik varsa ve deri deniz suyu ile temas ettirilecekse bebeği tüm aşılarının tam olduğundan emin olunmalıdır. Çünkü deniz suyundaki mikroplar diğer hastalıkların bulaşması yönünden sakıncalıdır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ