Diş Sağlığı Önerileri; Diş Taşı (Diş Tartarı) ve Temizlenmesinin Önemi

Diş Sağlığı Önerileri; Diş Taşı (Diş Tartarı) ve Temizlenmesinin Önemi

Diş Sağlığı Önerileri; Diş Taşı (Diş Tartarı) ve Temizlenmesinin Önemi

Diş Taşı, Diş Tartarı nasıl olur
Merhabalar arkadaşlar Uzun süren diş problemlerimi yoğun süren iş hayatından bir türlü zaman bulamamıştım o kadar kötü hale geldi ki… en sonunda Diş hekimine mecbur gitmek zorundaydım ve gittim diş tedavilerim halen de devam etmektedir.

Bu yazımızda Diş Sağlığı Önerilerinden Diş Taşı Temizlenmesinin önemini anlatmaya çalışacağım.

Dişlerim aşırı derecede ağrıyor ve koku yapıyordu. Ne kadar fırçalarsam fırçalayım yine de aynı sorunlar oluyordu. Diş çürüğüm yoktu… Diş ipi kullanmamı önerdiler diş fırçasının ulaşamadığı yerleri diş ipi ile temizleyebilirsin dediler. Tabiki de diş ipinin çok faydası var. Ama benim sorunumu yine de çözemedi. Öyle böyle derken 7 ay bu rahatsızlık ile aylar geçirdim. Ağrıları ve koku dayanılmaz olunca en sonunda mecbur kaldım doktora gittim. Diş doktorumun benim rahatsızlığımın diş taşlarından (diş tartarı) diş bakterilerinin sebep olduğunu teşhisini koydu… Ve diş taşı temizleme tedavisi ile olumlu sonuç verdi. Ne diş ağrısı nede diş kokusu hiç bir sıkıntım kalmadı çok şükür. Resimde gördüğünüz şekilde sizin dişleriniz de öyle ise mutlaka bir diş hekimine gidiniz. Tedavi görünüz.

Diş taşı ile ilgili en çok sorulan soru ?
Diş taşı temizlemek zararlımı ?
Bu sorunun cevabını şu şekilde vermek daha doğru olur.

Dişinizi kendiniz temizleyecek ise; Zararlı
Dişinizin taşlarını bir iğne veya benzeri bir cisim ile dişinizi temizlemeye çalışırsanız mutlaka dişinizde daha büyük kalıcı hasar verebilirsiniz aman dikkat edin. Bu şekilde bir tedavi kesinlikle tavsiye edilemez.

Dişinizi uzman bir diş hekimi temizleyecek ise; Faydalı
Diş eti hastalıkları ile başa çıkabilmek için plakların, tartarların ve dişeti cebindeki bakterilerin ağız ortamından uzaklaştırılması gerekir. Ultrasonik cihazlarla ya da uygun el aletleriyle yapılan müdaheleler sonucunda bu zararlı oluşumlar çıkarılır. Bu aletler diş minesine kesinlikle zarar vermezler çünkü diş hekimlerince kullanılan profesyonel aletlerdir. Diş taşlarını temizlerken hava, su ve püskürtülen özel bir temizleme tozundan da faydalanılır.
Diş Taşı, Diş Tartarı

Diş temizliğinin ilk amacı plakların, tartarların ve hastalıklı bazı dokuların uzaklaştırılmasıdır. Dolayısıyla zararını bırakın oldukça faydalı bir tedavi metodudur.

Diş temizleme sonrasında yaşananlar nelerdir?

Temizlemenin ardından doktorunuz diş bakımı ve temizleme teknikleri açısından sizlere gereken açıklamaları yapacaktır. Dişleri ve aralarındaki besin artıklarını temizlemeniz için diş ipi kullanmanızı öğütleyecektir. Sigara kullanıyorsanız, ağız kanseri açısından doktorunuz tarafından aydınlatılacaksınız. Bir hafta süreyle sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet yaşayacağınızdan, özel bir diş macunu kullanmanız gerekeceğinizi doktorunuz size açıklayacaktır.

Diş Taşı Temizletmek acıtır mı?

Bu sorunun cevabı kişiye göre veya doktora göre değişebilir. Ancak resimde gördüğünüz cihaz diş taşı temasında ve cihazın su fışkırtması esnasında dişinizin sızladığını söylemek doğru olur.

Sonuç

Tavsiye olarak 1. resimdeki gibi bir dişe sahipseniz kesinlikle uzman bir diş hekimine gitmenizi tavsiye ederim. Diş hekiminden korkmanıza gerek yok:) O da sonuçta bir tıp adamı. Korkunun ecele faydası yok. Ancak ağız kokunuzdan çocuğunuz, eşiniz, arkadaşınız vs. kişileri rahatsız etmeye hakkımız yok, ve onların rahatsız olduğunun farkındaysanız hekime gidiniz. Allah sağlık sıhhat ve diş ağrısız günler geçirmenizi nasip etsin. Allah şifa versin. Umarız ki bu yazımızı öneri olarak alıp benim çektiğim sıkıntıyı siz yaşamazsınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ